Sunday, August 23, 2009

Selamat Berpuasa n Misi ke zoo negara???

Ari ni dh ari kedua suma umat islam brpose...ari jumaat td aku g kl wat tugasan konsultasi ngn dak2 group aku. kiteorg sume br5. sume pompuan..sorg je lelaki. tp yg drive ni pompuan. nek ank kancil yg disewa. first tgk keta tu..perghh cun melecun..(buruk la senang cte). tp enjin turbo tuh..nsib baik ade aircond yg x bpe nk rs. kalau x de langsung lg la naya..yg lwknya tali pinggang kt dpn tu pon x leh guna. so dorg pon ltk jela kt bdn..kira wat ada2 ja la bg mengelakkan d thn bapak polisi.

memule aku dh cuak gak nek keta ni..selamat ke x..mau rosak ngh jalan dh parah. dok belakang pon rs keta ni mcm goyang2 ja. mmbr aku yg 2 org ni nk p putrajya dl. da urusan sket. so kul 11.30 kitorg pon brtolak la. smpat lak benti melantak kt r&r sg buloh. mklomla sok tu dh posa. so kn la memanfaatkan hari leh mkn dgn sepuas2nya. alhamdulilah time g putrajy tu lgsg x dak mslh. sket pon x sesat walau suma tatau jln g putrajy. kira p ikot sign board ja. tp memandangkn aku br ja p mggu lps tu, aku igt la sket2 jln kt putrajy nu. suma urusan settle kul 3. yala ari jumaat. nk tggu opis bukak pukul 2.45. then kami pon brtolak la p studio raziela ent kt taman permata.

kitorg nk wat tugasan ni kt studio sheila n razlan kristal. aku tnya la dak2 ni tmn permata tu area mn. dorg ckp area zoo negara. aku pon ckp ok lah. sbb yg aku tau aku pnh la lalu dpn zoo neg ms aku lepak umh cousin aku kt ampang. ms tu kiteorg br blik slayang. aku igt bdk2 ni tau jln nk g studio tu, sbb depa asyik ckp ha betoila jln ni. psni trus ja. 3 4 kali la jgk ckap gutu. tp asyik sesat ja. byk kali asyik u turn. rupanya2 depa ni cuma igt jln utama ja. pstu bila kt simpang depa dh x igt nk msok mn. tp x leh nk salahkn depa jgk, jln kt kl ni tau2 jala.

lbih kurg 2 jam lebih jgk la kmi sesat lam kl nu. last2 smpai jgk.. rupa2nya tmn prmata tu bkn area zoo negara tp kt jln genting lama. area2 tmn melawati. x de la jauh pon ngn umh cousin aku kt setiawangsa nu. klau aku tau dh lama aku call depa suh mai tunjuk jln. nsib la bdn...mati2 aku igt tmn prmata tu blakang zoo ka, tepi zoo ka (tp aku tau bkn lam zoo). so begitulah misi aku ke zoo negara yg rupa2nya tmpt tu cuma ada sign board g zoo negara sahaja. adehh

dh smpai kt studio nu,si sheila n razlan x dak la plak. tp ada la pkerja dia yg jaga studio. depa bz p beli barang nk menega kt bazar ramadan. kul 8 depa blik sat ckp suh tggu lg 2 jam pstu br wat konsultasi. mmbr aku yg laki tu dh fedup n then membalikkan diri beliau. kmi yg brempat ni tdoq situ jala. last2 pukul 1 br si sheila tu balik. dia ckp sok pg jala kta wat. aku dh x tdoq lena dh dok tringat menatang tu x siap2. pg sbtu tu aku dh nk blah. sahuq tu juz minum ayaq msak n mkn roti ja sket..ishkk..ishkk sadis. dh la aku sahur sorg2. depa ni suma xmau bgn sahuq. dh la sahur lam gelap d temani lampu tdoq yg cahayanya nk tgk muka sndiri pon x bpa nmpk.

alhamdulilah walaupon pg tu kmi mangkit agk lmbat nmun suma keja brjaya d settlekan. kul 11 lebih dorg antaq aku g lrt wangsa maju n kul 12 aku dh ada lam bas star coach blik tg mlim. huh lega...yg kwn aku lg 3 org lepak situ lg. tatau bila depa mau blik. taun dpn kot. ulpp...

so begitula alkisahnya..malam smlm aku brjaya la g terawih wat fes time walaupun org kt sini dh mlm ke 2 trawih. ok truskn brposa ngn sukses..slamat brpuasa n bramal ibadat..amin

2 comments:

~:|:sara:|:~ said...

hadoi la...
sesat dlm kl ok g...
leh gak tanya² org..
maunya p obersee tersesat..haha
tak bawak peta ka?

nyway, x pa..sesat cmtu leh igt smp bila² pastu tak kn sesat dh...

Miss_Eida said...

aku dh tensen dh duk brejam2 lam keta tu. dh la keta sewa yg aircondnya agk kurg menyejukkan hati..nsib baik bkn aku yg jdik dreba. klau x sah aku bwk blik tg pendang ja. sakit ati pya psai