Friday, February 20, 2009

Jalan-Jalan

-memang best-
-sekali skala tukar jd knk2 x pe kan-

Selesai je program 3 ari aku kat sekolah tu, tiba lah masa yang ditunggu-tunggu iaitu masa jalan-jalan ronda-ronda. Aku dan teman lelakiku menghabiskan masa selama 1 ari di genting highland. Kiteorang membeli tiket secara package di kl sentral. Tiket berharga RM42 merangkumi tiket bas pergi balik, tiket kereta kabel pergi balik dan tiket untuk kedua-dua outdoor dan indoor theme park. Best jugak masa kat sana. Macam-macam permainan yang kami naik. Malah permainan untuk budak-budak pun kiteorang naik gak selagi tak kena marah. Teringat zaman kanak-kanak dulu…hehehe.

Tapi rasanya dunia aku tak cukup lengkap sebab geng-geng aku tak dapat ikot sekali ke genting. Lagipun diorang baru je lagi pegi. Tapi tak pelah..ade masa kite pegi sesame ye geng…sayang korang. Memang release tension betol masa kat genting. Tapi disebabkan aku ni jenis yang gayat sket kat tempat tinggi, seram la jugak masa dalam kereta kabel tu. Tapi takdelah sampai menjerit pulak. Syukur kami selamat pergi dan balik. Makanan kat puncak tu sangat mahal. Memula waktu sampai kami makan kat marrybrown…2 snack plate harganya dalam RM30. Then masa lunch makan pizza hut, kena bayar RM34.80 untuk 1 set pizza yang selalunya kita makan cume dalam RM20 lebih je. Tapi takpelah, sekali sekala je kan…lain kali kalau teringin nak pegi lagi, g je sunway lagoon. Dekat pon dekat…hehehe

1 comments:

~:|:sara:|:~ said...

nnt kita plan la p mana2 yang dekat..aku tak kisah kalo bab nak berjalan & melancong nih..hehehe
tambah plak kalo bab mengabehkan duit hubby aku...lagi aku suka...(jahanam punya spisis)kihkihkih